dimecres, 6 de juny del 2012

Trobada d'Escoles Verdes: Santpedor-Tàrrega



La nostra escola, igual que la Jeroni de Moragas de Santpedor, està adherida al Programa Escoles Verdes, i comparteixen l’objectiu d’afavorir actituds responsables i respectuoses envers el medi ambient.
Arrel d’un Seminari d’Escoles Verdes organitzat per CEDRICAT, en el que varen assistir les dues coordinadores de la nostra escola, la ponent Cristina Barbens ens va proposar organitzar una trobada entre ambdues escoles d’educació especial. Va ser ella mateixa qui va fer els primers contactes i a partir d’aquell moment vam engegar l’organització de la trobada, quedant que per començar ens trobaríem a Santpedor. De fet, es va acordar de trobar-nos el dia 13 d'abril durant la celebració de la Setmana cultural i del medi ambient, però degut a les pluges previstes per aquest dia es va posposar la trobada.

L’acollida va ser molt bona, vam visitar les aules i els tallers de postobligatòria, l’ hort ecològic, i l’estació meteorològica, de la qual se’n senten especialment orgullosos, i que va ser inaugurada per Tomàs Molina.









                                       



Després tots junts i seguint el camí de la sèquia que va des de Balsareny a Manresa, vam arribar al Parc de l'Agulla caminant, on vam dinar i els alumnes d'ambdós centres van poder compartir jocs i tertúlia.  A l'acabar de dinar i abans de tornar cap a casa vam quedar amb l'Alba Torné i la Sandra Fàbregas que coordinen el Programa d'Escoles Verdes al CEE Jeroni de Moragas que el curs vinent ens tornaran la visita.



       Tot i que es tracta d'una primera trobada, pensem que si aconseguim donar-li continuïtat pot resultar molt enriquidora.
a escola, caminada per la sèquia fins al parca de l'agulla scola Jeroni escola Jeroni de Moragas està adherida al Programa Escoles Verdes, amb l'objectiu d'avaCriccstina Barbens de Cedricatnçar cap a la sostenibilitat en tots els sectors. La vocació mediambiental es posa de manifest cada any amb la celebració Setmana Verda, en la que es realitzen activitats de reciclatge, recollida selectiva o cultiu eco entre moltes altres. de Moragas està adherida al Programa Escoles Verdes, amb l'objectiu d'avançar cap