dilluns, 7 de maig del 2012

SORTIDA D'EDUCACIÓ AMBIENTAL: Coneguem les plantes

Després del treball realitzat els darrers anys per part del Cos d'Agents Rurals a la nostra escola, amb xerrades de divulgació i sensibilització al voltant del medi natural, aquest curs ens van oferir la possibilitat de realitzar una sortida els voltants del Santurari del Tallat.
 


Prèviament a l'activitat, els Agents Rurals ens van facilitar uns dossiers per poder treballar al centre, amb els
principals arbres ( aurò negre, pi blanc, pi pinyer, roure), arbusts (roser salvatge, ginebre, càdec, argelaga, estepa blanca, romaní) i plantes (fonoll, sanguinària, calabruixa petita, espernellac, espígol, sempreviva borda) que trobarirem durant l'itinerari.

Un cop vam arribar, ens vam trobar amb una sorpresa inesperada: assistiríem a l'alliberament  d'una femella de falcó pelegrí anellada, una de les aus rapinyaires mediterrànies més respresentativa de casa nostra. Aquesta au, es va trobar ferida d'un tret, va ser traslladada a un centre de recuperació i ara estava totalment recuperada per poder ser lliure. Abans però, vam tenir la sort de poder triar-li el nom: ALBA!!






Després  vam fer un recorregut d'uns tres quilòmetres, durant el qual vam identificar les espècies amb l'ajuda de lents, lupa i tisores, per observar bé formes i colors.


                         







Al finalitzar l'itinerari previst i ja dins del Santuari, els alumnes es van distribuir en grups de tres per omplir unes fitxes amb les caracterítiques més destacades de les plantes escollides i explicar-ho a la resta dels companys/es.






Després de dinar, encara vam tenir temps per arribar-nos fins el poble de Rocallaura i de fer-hi una visita.